We spreken over een gezondheidsrisico wanneer er sprake is van een verhoogde kans op verminderd functioneren op lichamelijk, geestelijk en/of sociaal gebied. Bij algehele gezondheidsrisico’s verstaan we risico’s voor de gezondheid zoals deze door middel van onderzoek vastgesteld worden.

Zo behoren alcoholgebruik, drugsgebruik en roken tot de algehele gezondheidsrisico’s. Deze middelen dragen bij aan een ongezonde levensstijl op de korte termijn en kunnen leiden tot ernstige gezondheidsproblemen op de lange termijn. Hierdoor is het belangrijk om bewust om te gaan met het gebruik van dergelijke middelen!

Klachten van overbelasting zoals overspannenheid, burn-out en andere lichamelijke en/of geestelijke stressklachten vormen op dit moment één van de grootste gezondheidsrisico’s. Je voelt je niet fijn, ervaart chaos, verliest het overzicht en raakt de controle kwijt.

Een ander risico is het raken in een isolement. Steeds meer mensen besluiten zich af te zonderen van de maatschappij en hebben nauwelijks contact met hun omgeving.

Word jij geconfronteerd met de gevolgen van één van deze gezondheidsrisico’s? Dan is het belangrijk om je levensstijl in kaart te brengen.

Wij kunnen je helpen aanpassingen aan te brengen in je huidige levensstijl zodat er weer zingeving is. Hierdoor krijg je de controle en balans weer terug.

Algehele gezondheidsrisico’s 1 Algehele gezondheidsrisico’s 2 Algehele gezondheidsrisico’s 3