Loopbaanbegeleiding zijn begeleidende diensten om een scholier, student of werknemer te helpen bij het uitstippelen van een carrière. Of je nu een carrièrestarter bent of gedurende je loopbaan (al dan niet gedwongen) een carrièreswitch wil/moet maken, wij ondersteunen je graag!

Bijna iedereen loopt ergens in zijn loopbaan wel tegen problemen aan. Het ontbreken van een helder toekomstperspectief heeft, net als het verliezen van een baan of een drastische achteruitgang in je inkomen, een groot effect op je welbevinden.

De zorgen die je hierover kunt hebben kunnen leiden tot psychosomatische klachten, wanneer het je niet zelfstandig lukt om tot oplossingen te komen.

We ondersteunen je met die reden bij het uitstippelen van jouw loopbaan. Dit doen we door samen op zoek te gaan naar jouw kwaliteiten, door samen de arbeidsmarkt te verkennen en je blijvend te ondersteunen in de zoektocht naar de gewenste vervolgstap van je loopbaan. Ook wanneer je niet duidelijk hebt hoe deze vervolgstap eruit zou moeten zien.

Op basis van inventariserende gesprekken vormen we een helder beeld van jouw wensen en behoeften voor het vervolg van jouw loopbaan. De informatie uit deze gesprekken zetten we om in een plan van aanpak, waarna we aan de slag kunnen en werken aan de doelen uit dit plan.

Zo kunnen we je helpen door je specifieke technieken aan te leren die nodig zijn bij het schrijven van een motivatiebrief en het opstellen van een CV, maar begeleiden we je ook richting je sollicitatiegesprek. Wanneer dit leidt tot een samenwerking, kunnen wij adviseren bij onderhandelingen van een nieuw contract.

Loopbaanbegeleiding 1 Loopbaanbegeleiding 2 Loopbaanbegeleiding 3